top of page
DSC_0435_zilvertint.jpeg

SCHOUTEN EGGEN ontwerp en architectuur is een jong architectenbureau, gevestigd in Mierlo, onder de rook van Eindhoven. Het bureau bestaat uit Timo Schouten en Leonie Eggen.

 

TIMO (1985) studeerde Architectuur en Bouwtechniek aan de Technische Universiteit Eindhoven. Begin 2011 studeerde hij af op verbetering van naoorlogse stadswijken en woningen. Hij bestudeerde de verschillende schaalniveaus van de Eindhovense wijk 't Hool; van cultuurhistorie en stedenbouw tot de architectuur en het bouwtechnisch detail.

Sindsdien werkt hij als zelfstandig en freelance architect voor diverse opdrachtgevers in Nederland en België aan uiteenlopende opdrachten, zoals villa-, woning- en appartementenbouw, maar ook utiliteitsbouw, scholen en kerken.

LEONIE (1986) studeerde Architectuur aan de Technische Universiteit Eindhoven. Ze studeerde eind 2010 af op een ontwerp voor een uitbreiding van het Rijksmuseum met als resultaat zowel een visie en concept op herbestemming van monumenten als een uitgewerkt architectonisch ontwerp.

Bij Heijmans deed zij management skills en ervaring op, ondermeer op het gebied van PPS-projecten en DBFMO-contracten. Ze werkte als business developer bij Janssen de Jong, waar ze zich bezig hield met nieuwe trends, ontwikkelingen en concepten voor vastgoedontwikkeling en bouw.

Sinds mei 2017 werkt Leonie voor Alba Concepts; een jonge, duurzame onderneming die zich richt op advisering, management en projectontwikkeling.

 

Onder de naam 'SCHOUTEN EGGEN ontwerp en architectuur' werken zij samen aan diverse kleinere en middelgrote opdrachten voor particulieren, bedrijven en ieder ander die op zoek is naar een verfrissende blik en een creatief antwoord op het gebied van stad, gebouw of interieur.

bottom of page